Poziv vlasnicima kuća za odmor i iznajmljivačima da zatraže pristupne podatke za eVisitor

Turistička zajednica otoka Šolte koristi priliku pozvati sve vlasnike kuća ili stanova za odmor, kao i sve druge obveznike da zatraže pristupne podatke za sustav eVisitor i provjere jesu li njihovi objekti evidentirani u sustavu, te da se, u slučaju ako utvrde da isti nisu evidentirani, jave  u najbliži turistički ured.

Svi vlasnici kuća za odmor i stanova su dužni imati svoj korisnički račun za prijavu i odjavu boravka u sustavu eVisitor. Potrebno je donijeti osobnu iskaznicu, OIB i dokaz o vlasništvu objekta u turistički ured gdje će vam biti izdani pristupni podatci. Nakon toga u udobnosti vlastite kuće za odmor sami se prijavljujete i ne brinete o radnom vremenu turističkog ureda.

Naime, uz ostale obveznike prijave i odjave turista, i vlasnici kuća ili stanova za odmor (vikendaši), zajedno sa svojim objektima (kućama ili stanovima za odmor), moraju biti evidentirani unutar sustava eVisitor od datuma 1. 1. 2016.

Unosom podataka o vlasniku kuće ili stana za odmor te podataka o njihovim objektima turistička zajednica otvara novog obveznika prijave i odjave turista te plaćanja boravišne pristojbe. Državljani zemalja koje pripadaju europskom gospodarskom pojasu plaćaju paušalno boravišnu pristojbu, dok državljani zemalja koje ne pripadaju istom plaćaju BP ostvarenu po noćenju.

Nakon evidencije navedenog obveznika unutar sustava eVisitor, turistička zajednica obvezna je vlasniku kuće ili stana za odmor izdati pristupne podatke za pristup sustavu eVisitor koji se sastoje od OIB-a kao korisničkog imena, lozinke i TAN liste.

U slučaju kad je osoba već jednom upisana u sustav eVisitor te su joj izdani korisnički podaci, nije potrebno da joj se isti ponovno izdaju, nego sustavu pristupa na temelju jednog korisničkog računa koji joj daje mogućnost pregleda svih objekata registriranih na njeno ime i svih osoba prijavljenim u tim objektima.

 

Za razliku od dosadašnjih programskih rješenja koja su bila lokaliziranog tipa i različita na području Republike Hrvatske, sustav eVisitor koji funkcionira kao jedinstven i središnji sustav vođenja popisa turista, omogućuje da se u kontrolu svojih podataka aktivno uključi i sam obveznik. Na taj način obveznik se u svakom  trenutku s bilo kojeg mjesta na svijetu gdje mu je dostupan pristup internetskoj vezi, može prijaviti u sustav eVisitor i pregledati podatke o svim objektima koje turističke zajednice vežu uz njegovo ime.

Jednako tako, kada se obveznik prijavi u sustav, može pregledavati sve osobe koje su prijavljene u njegovim objektima te ako je potrebno s udaljenog mjesta vršiti prijavu ili odjavu.

Hrvatska turistička zajednica pripremila je i dodatne upute turističkim zajednicama  vezano uz evidenciju uz prijavu vlasnika kuća ili stanova za odmor (vikendaši). Upute su namijenjene dodatnom informiranju djelatnika turističkih zajednica o postupcima evidencije vikendaša i osoba koje borave u kućama ili stanovima za odmor u sustavu eVisitor. Navedene upute su objavljene na informativnim stranicama sustava eVisitor (www.evisitor.hr/info), a ovim putem još jednom pozivamo sve vlasnike kuća ili stanova za odmor da zatraže pristupne podatke za sustav eVisitor.

Detaljnije, klik po klik, korak po korak objašnjeno možete pronaći na linku:
https://www.youtube.com/channel/UCRQ5Bx2JdGhcEtLCE5eze7g

Za sva pitanja i mi vam za radnog vremena stojimo na raspologanju.

 

 

You must be logged in to post a comment.